Evenimente

31 May 2012

Lansare printre avioane, Dell a propulsat pe piața română cele mai noi laptop-uri și ultrabook-uri

Dell si-a lansat noile game printre avioane

Dell si-a lansat noile game printre avioane

Ce au în comun aparatele de zbor și produsele de la Dell? Aparent nimic, însă o legătură a fost concepută săptămâna aceasta în cadrul evenimentului de lansare a noilor game de laptop-uri Inspiron și Alienware ale producătorului american. Star-ul „manifestării” a fost mult așteptatul Dell XPS, în varianta de 13, 14 și 15 inci, care a făcut deliciul iubitorilor de gadgeturi prezenți la Muzeul Național al Aviației Române.

Printre aparate de zbor și exponate ale aviației române s-au strecurat, la mijlocul săptămânii, și cei de la Dell pentru a se mândri cu noua gamă Inspiron, XPS și Alienware laolaltă cu oameni din conducere, împătimiți și fani ai producătorului din Statele Unite. Dacă ar fi să însumăm „cohorta” asta de aparate ar trebui să începem, așa cum se cuvine, cu Insipiron-ul mai întâi.

15R-ul este capul de afiș cu un Intel Core i5 la 2.3 GHz și 4 GB pe DDR 1333 MHz. Gadgetul are două USB-uri 3.0 și încă două USB-uri 2.0, HDMI, DVD RW, card reader și o nVIDIA GeForce GT 525 rpm Sata. Frumușel aparat nu?

Mergem mai departe și vorbim tot de 15R dar Special Edition 7520 la 15 inci care dispune de un Intel Core de generația a-III-a, 8 GB DDR3 memorie la 1600 MHz, preferatul meu personal.

Sărim de Inspiron și mergem la ultrabook-ul XPS, practic centerpiece-ul evenimentului de lansare Dell. Procesorul acestuia este i5/i7 în funcție de caz, cu memorie ram între 4 și 8 GB la HDD cuprins între 500 și 750 GB. La capitolul grafică ultrabook-ul are un GeForce GT 425M/ GT540M 2GB, și nu vă mai spun de USB-uri sau boxe pentru că și astea sunt foarte faine. Design-ul lui XPS este genial, mâna de lucru foarte frumoasă și materiale de bună calitate băgate în acest produs.

La Alienware, orice iubitor de gaming știe că desk-urile lor sunt printre cele mai bune de pe piață la jocuri. Alienware s-a prezentat cu modelele M15 X și M17 X, bijuterii tehnologice în adevăratul sens al cuvântului.

După o scurtă raită printre exponate au început și prezentările oficiale, în cadrul cărora s-au expus calcule, grafice și diverse aspecte legate de piața „locală” din România pentru Dell, care apropo în acest moment este de 25%, o cifră bună nu?

Pentru că tot am zis de cota de piață, haideți să îl lăsăm și pe domnul Răzvan Ziembea, Directorul General Network One Distribution, partener oficial Dell în România să ne spună două vorbe despre planuri și vânzări:

„Ne aflăm acum la finalul ciclului de înlocuire a echipamentelor IT din companii, care durează în mod obişnuit trei ani, după ce ultimele achiziţii semnificative au fost făcute în 2008. Companiile vor face achiziţii importante anul acesta, atât în ceea ce priveşte infrastructura IT, cât şi dotarea angajaţilor cu tehnologii noi, pentru a creşte productivitatea”

Pe lângă lansarea cu surle și trâmbițe Dell a venit cu o chestie nouă la capitolul garanție. Treaba stă în felul următor: Dacă ni se strică Dell-ul și nu reușim să ne tocmim cu vreun operator telefonic al companiei pentru a scoate acul din carul cu fân va veni un tehnician acasă la noi, sau la birou, pentru a ne lumina. Soluția asta poartă numele de „Dell Next Business Day” și sună comod, cel puțin pentru client, așadar un lucru bun „in my books”.

Aruncați acum o privire prin galeria foto și vă rog să ne spuneți care model de la Dell sau Alienware vă cam face cu ochiul. Pentru asta aveți la dispoziție secțiunea de comentarii.


Despre autor

Mircea Anton  Răspunde

  Adresa ta de e-mail nu va fi publicata.

  *

  Poti folosi urmatoarele tag-uri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


   
   

   
  Dell are doua noi gadgeturi pe stoc

  Primul multi-touch display de la Dell

  În ultimul timp Dell nu prea a mai scos capul pe scena internațională a gadgeturilor așa că pe cuvânt dacă noi chiar că uitasem de ei. Puțin mai cu zgârcenie la capitolul lansări Dell face totuși un pas mare acum pe...
  Mircea Anton
  0

   
   
  Surface provoaca zanzanie intre mari producatori de gadgeturi

  Cine critică Surface? Parteneri de încredere ai Microsoft, sceptici pentru lansarea tabletei

  Microsoft urmează să facă un pas foarte mare în istoria sa chiar în această toamnă. Compania producătoare a Windows a decis că este momentul să se lanseze pe piața hardware worldwide, iar primul „combatant” este ...
  Mircea Anton
  1

   
   
  Microsoft colaboreaza cu mari producatori pentru Windows RT in toamna

  Tabletele pe Windows RT vor consuma foarte puțină baterie. Secretul stă în standby mode

  Microsoft are o suită de parteneri în spatele lansării noilor variante de Windows din toamnă, în special pentru Windows RT, varianta de OS care va rula pe tablete și device-uri mobile. Un feature foarte interesant aflat l...
  Mircea Anton
  1

   

   
  Lenovo ThinkPad 2

  Lenovo sparge gheața pe Win 8

  Sosirea noului sistem de operare de la Microsoft în toamnă a născut mari speranțe și competiție pentru producătorii de gadgeturi worldwide. Una dintre marile întrebări legate de acest OS este cine va fi primul producă...
  Mircea Anton
  1

   
   
  HP domina piata PC-urilor desktop

  Cine vinde cele mai multe PC-uri la nivel mondial

  Poate că este un sector privit acum cu scepticism de foarte mulți cunoscători din domeniu, dar și piața PC-urilor încă se mai mișcă. Pe segmentul ăsta sunt unii care chiar o duc bine, și aici este și cazul HP. În a...
  Mircea Anton
  0

   
   
  Aeroportul, cel mai des loc de pierdut telefonul mobil

  Unde se pierd cel mai des telefoanele? Aeroportul, pe primul loc în destinația gadgeturilor rătăcite

  Cei care călătoresc destul de mult ar fi foarte înțelepți dacă ar ține mai mult și mai bine de/la telefoanele lor mobile când merg prin vreun aeroport. Un studiu recent arată că mai mult de 8000 de telefoane se pierd...
  Mircea Anton
  2