IT&C

23 January 2013

Magazinul de e-books unde poţi citi gratuit!

Mai multe articole scrise de »
Scris de: Mircea Anton
Tags: , ,
Total Boox

Total Boox

Magazinele online de cărţi au devenit foarte populare în rândul consumatorilor de cultură din toată lumea. Aşa cum spune noul trend şi probabil şi necesităţie vremurilor, e-book-urile sunt la fel de populare în acest moment ca şi tradiţionalele cărţi publicate pe suport tradiţional de hârtie.

Chichţa cu e-book-urile astea la consumatorii din ziua de azi este că mulţi vor să citească dar nu vor să plătească pentru asta. Un scriitor de origine israeliană a inventat de curând un sistem destul de avantaos pentru chitroşii dintre noi. Yoav Lorch a dezvoltat o aplicaţie pentru tablete prin care orice om interesat poate citi din cele 10.000 de cărţi electronice pe care autorul le pune la dispoyiţie, dar fără a fi nevoie să scoată vreun sfanţ din buzunar. Lorch a lansat aplicaţia Total Boox prin intermediul căreia citeşti cât vrei şi plăteşti doar pentru aceea porţiune sau părticiă pe care ai reuşit să o citeşti. Pentru moment aplicaţia este doar în variantă beta şi poate fi instalată doar pe gadgeturi cu sistem de operare Android. Probabil că nu va mai trece mult şi o variantă şi pentru iOS va scoate capul din cutie.

Sistemul inventat de Yoav merge după un principiu destul de simplu; plăteşti pentru doar cât citeşti. Sună bine nu? Ai de ales din vreo 10.000 de cărţi disponibile pe rafturile digitale ale Total Boox, dar e şi o mică chichiţă la mijloc. Dacă petreci mai mult de şase secunde pe o pagină de carte se consideră că vrei să o citeşti în totalitate şi vei fi taxat pentru asta. Oricum, în momenul în care ţi-ai făcut cont pe aplicaţia aceasta primeşti din “partea casei” credit de 2 dolari, pe care îl poţi folosi şi mări printr-o plată cu Pay Pal.

Czn vu se pare ideea unei asemenea librării electronice?


Despre autor

Mircea Anton

0 comentarii


Fii primul care comenteaza!


Răspunde

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata.

*

Poti folosi urmatoarele tag-uri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


 
 

 
Au crescut vanzarile la ebook-uri

ebook-urile încep să prindă avânt, cărțile tradiționale o iau la vale

Așa cum e firesc în secolul vitezei și al progresului tehnologic, cărțile electronice au reușit să le depășească pe cele tradiționale în ceea ce privește vânzările. Din păcate, lucrul acesta nu se petrece la noi...
Mircea Anton
0