IT&C

12 September 2012

Codurile QR sunt viitorul în tranzacții

Mai multe articole scrise de »
Scris de: Mircea Anton
Tags: , , , ,
Codurile QR si avantajele acestora

Codurile QR si avantajele acestora

Încet, încet banii așa cum îi știm noi în ziua de azi ar putea dispărea de pe piață. Ideea asta se transformă într-o certitudine odată cu evoluția tehnologiei. Plățile se vor putea face mult mai simplu în viitor, fără a mai fi nevoie de banalele bancnote din plastic sau hârtie, iar una dintre primele soluții propuse sunt codurile QR.

Chiar dacă la noi în țară acestea nu au încă priză bună la consumatori, peste ocea codurile QR încep să prindă destul de bine prin localuri sau restaurante.

În San Francisco, de exemplu, numeroase shop-uri pun la dispoziția clienților coduri QR care odată scanate cu smartphone-urile lor pot aduce pe display meniurile, într-o formă mai ecologică și mai rapidă.

Astfel, comanda se poate face mult mai repede și fără vreo altă complicație. Tot în aceeași manieră intervine și plata, prin scanarea codului QR și retragerea sumei necesare de plată din contul clientului toată lumea e fericită, iar tranzacția s-a făcut cât ai zice pește.

Cum vi se pare ideea introducerii mai frecvente a codurilor QR?

Foto


Despre autor

Mircea Anton

0 comentarii


Fii primul care comenteaza!


Răspunde

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata.

*

Poti folosi urmatoarele tag-uri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


 
 

 
Probleme cu SII si SIII

Samsung Galaxy SII și SII s-ar putea să aibă mari probleme

Veștile vin pe filiera celor de la ZDNet care susțin că modelele Samsung Galaxy SII și SIII întâmpină mari probleme atunci când sunt în funcțiune pe coduri QR sau NFC. Pe deasupra, nici notificările în sistem de pus...
Mircea Anton
0