IT&C

12 March 2012

Doar în câteva zeci de localități putem plăti taxele și impozitele online

Mai multe articole scrise de »
Scris de: Roxana Jilaveanu
Tags: , , , , ,

Cum stăm la plata online cu un card în ceea ce privește plata impozitelor locale? Destul de rău aș spune (asta ca să fiu drăguță și să nu spun că stăm dezastruos). Companiile de la noi vor, oamenii vor, dar dacă nu dorește și administrația locală rămânem la nivelul de dorință.

Visa Europa a făcut astăzi publice datele cu privire la plata cu cardul și plata online a impozitelor și taxelor locale. Potrivit studiului GfK realizat la solicitarea Visa, peste jumătate dintre români ar plăti taxele cu cardul la POS sau online cu următoarea ocazie dacă ar avea posibilitatea. Rezultatul este unul de așteptat, pentru că așa renunțăm la cozi interminabile, la birocrație, la angajații din sectorul public care nu sunt tocmai drăguți și cu zâmbetul pe buze mereu și la multe altele. De cealaltă parte, și autoritățile locale ar trebui să fie mai fericite, pentru că printr-un sistem securizat în acest fel nu se mai poate vorbi despre evaziune fiscală, despre corupție, ba chiar se pot gândi la o creștere a bugetului local, pentru că românii stabiliți în străinătate nu vor veni în țară pentru plata impozitului, dar vor plăti online taxele obligatorii.

Cu toate acestea, în România sunt doar 145 de localități unde oamenii își pot plăti dările la stat cu ajutorul cardului și doar 52 de orașe unde putem plăti online taxele.

Potrivit ministrului Comunicațiilor, Răzvan Mustea, vestea proastă nu se oprește aici pentru că din toate localitățile de mai sus doar 60 de primării folosesc sistemul de plată cu cardul și doar jumătate are un sistem funcțional de plată.

Sub deviza “Haideți să nu mai furăm din timpul oamenilor” – nu am spus-o eu, ci chiar ministrul Răzvan Mustea, sper ca anul viitor un nou studiu Visa să ne aducă vești mai bune.

Foto via.


Despre autor

Roxana Jilaveanu

0 comentarii


Fii primul care comenteaza!


Răspunde

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata.

*

Poti folosi urmatoarele tag-uri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


 
 

 
pay pal

Versiuni localizate ale platformei PayPal, lansate în Serbia și Georgia

PayPal a lansat versiuni localizate ale platformei în Serbia și Georgia, oferindu-le pentru prima oară consumatorilor din aceste țări posibilitatea de a-și crea conturi de PayPal și de a face achiziții pe plan global. ...
Roxana Jilaveanu
0