IT&C

13 September 2011

Un nou soft de monitorizare în băncile româneşti

Mai multe articole scrise de »
Scris de: Mircea Anton
Tags: , ,

În următorul an cinci jucători importanţi de pe piaţa bancară din România s-ar putea alege cu o nouă soluţie de tip software pentru analiza şi monitorizarea financiară a persoanelor juridice dintr-o bancă.

De implementarea noului soft ar urma să se ocupe în mod direct Advantage Software Factory. Compania românească de IT are ambiţii mari în acest sens. Ce face de fapt şi de drept această aplicaţie? În principiu aceasta dă o mână de ajutor la capitolul eficientizarea proceselor de evaluare şi monitorizare a riscului de creditare. De asemenea, aplicaţia software ar urma să calculeze şi rating-urile interne, cât şi cotaţiile BNR pentru a stabili necesarul pentru provizioane.

Pentru primele 12 luni ale anului viitor, Advantage Software Factory are în plan introducerea acestui sistem în minim cinci bănci locale.

Sursa foto: ziuadevest.ro


Despre autor

Mircea Anton

0 comentarii


Fii primul care comenteaza!


Răspunde

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata.

*

Poti folosi urmatoarele tag-uri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


 
 

 
SmartID a lansat idmag.ro

IDmag, noul talcioc de software și hardware

Pasionați de tehnologie sunt, amatori de gadgeturi există, iar un nou magazin de echipamente hardware și aplicații software este. Recent, cei de la SmartID au lansat portalul www.IDmag.ro de unde shoppingul pentru geeks va ...
Mircea Anton
0