Review

9 August 2012

Oyama îți dă o mână de ajutor, încarci gadget-ul oriunde te-ai afla

Bănci de energie de la Oyama

Mobilitatea a fost întotdeauna cel mai bun argument pentru orice user de gadget-uri, fie că discutăm despre smartphone-uri sau tablete. Cu toate acestea, mobilitatea și evoluția din ultima perioadă vin cu ceva sacrificii. Vorbesc despre durata de viață a bateriilor. Sunt convins că ți s-a întâmplat fiecărui user de gadget-uri să rămână într-un moment neprielnic fără baterie, iar încărcătorul să nu îl ai aproape. Ce e de făcut? Păi trebuie găsite ceva soluții alternative.

Ne vine în ajutor Oyama, device-urile se găsesc în România în oferta Televoice, iar compania ne propune să folosim razele soarelui pentru a ne încărca telefonul mobil, tableta PC sau MP3 player-ul.

Oyama oferă un încărcător solar, numit „banca de energie” care se poate încărca aproape oriunde, important e doar să avem parte de razele soarelui. Dacă totuși avem ghinion iar vremea nu ține cu noi, există și soluția de avarie: conectorul USB care se potrivește la PC-uri sau direct la tradiționala priză.

În teorie, gadgetul Oyama poate fi încărcat 100% pe putere solară în aproximativ 8 ore de expunere, iar prin USB dispozitivul „adună” de energie în 3 ceasuri. Iată deci o soluție bună pentru atunci când sunteți în vacanță și nu aveți prin apropiere o sursă de energie.

Încărcătorul solar Oyama costă 199 de lei, iar în pachet veți primi o groază de tipuri de conectori precum: cablu USB 2.0 – conector pentru iPhone și iPad, adaptoare pentru microUSB, miniUSB, PSP, Nintendo, dispozitive auxiliare care pot ajuta la încărcarea oricărui gadget ce funcționează la 4.5-5.5 V. De menționat că acumulatorul este un Li-Polimer 1500 mAh.

Cu bateria în buzunar

Dacă totuși nu sunteți fani ai încărcătoarelor solare ce faceți? Apelați la bateria externă Oyama PowerMax de 4000 mAh, deci ceva mai puternică decât prima, tocmai de acea poate fi folosit mai cu încredere și la încărcarea tabletelor PC, așa că putem bifa o a doua soluție auxiliară în cazuri extreme. Dacă vă gândiți că bateria aceasta este cam greu de cărat, chiar nu aveți de ce să vă faceți griji, pentru că ea cântărește doar 125 de grame. La pachet cu Oyama PowerMax mai primiți: un cablu USB – microUSB, care poate fi păstrat în siguranță într-un spațiu special, de pe spatele gadget-ului. Atenție însă: încărcarea bateriei se face exclusiv prin microUSB.

Un mic inconvenient legat de bateria PowerMax este că încărcarea acesteia se poate realiza doar prin folosirea adaptorului de la smartphone-ul vostru, dar cu toate acestea, odată alimentat 100% PowerMax îți poate „hrăni” bateria telefonului tău fără niciun fel de problemă până la putere maximă.

Gadget-ul Oyama este extrem de simplu de folosit, având un singur buton de Power. Cu un mic led verde acesta vă anunță atunci când funcționează, iar când PowerMax este utilizat își fac apariția o serie de beculețe albastre în formă de semicerc. Vă dați seama că PowerMax este încărcat deplin când led-ul verde de care spuneam mai devreme rămâne aprins. Prețul bateriei Oyama e 149 de lei.


Despre autor

Mircea Anton

0 comentarii


Fii primul care comenteaza!


Răspunde

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata.

*

Poti folosi urmatoarele tag-uri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


 
 

 
Rezerva de energie de la OYAMA

OYAMA și dispozitivele cu mini panouri solare. Soluția simplă cu energie la pachet pentru gadgeturile tale

Niciodată nu putem refuza ideea de încărcare rapidă și pe fugă a dispozitivelor pe care le folosim zi de zi. Fie că vorbim de telefoane, tablete sau music playere, gadgeturile noastre au nevoie constant de energie electr...
Mircea Anton
0